Αμυγδαλέλαιο: ευεργετικό για τα μαλλιά

2013-04-25 23:11

 

 

Αμυγδαλέλαιο: ευεργετικό για τα μαλλιά

Το αμυγδαλέλαιο το χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες στα μαλλιά τους, από τα πολύ παλιά χρόνια. Κυρίως βοηθάει στο να είναι πιό υγιή. Κοστίζει πολύ λίγο, είναι αγνό και το βρίσκουμε, κυρίως στα φαρμακεία. 

Τι κάνουμε:

Αφού λουστούμε, βάζουμε στα δάχτυλα αμυγδαλέλαιο και μετά κάνουμε με αυτό μασάζ στο δέρμα του κρανίου. Είναι τόσο απλό!
tip: Επίσης στο ξέβγαλμα λούζουμε τα μαλλιά μας με τσάι απο φύλλα καρυδιάς.Δίνουμε στην τρίχα περισότερη δύναμη, αντοχή και στιλπνότητα (μπορούμε να βάλουμε και άλλα βότανα μέσα στο αφέψημα των φύλλων καρυδιάς:όπως δενδρολίβανο ή δάφνη). Επίσης και αυτά τα βότανα κάνουν τα μαλλιά δυνατά και πλούσια. Αυτό είναι καλό μόνο για μελαχρινές, γιατί έχουν την τάση να σκουραίνουν και το χρώμα των μαλλιών. Ειδικά το δενδρολίβανο καλύπτει τις άσπρες ρίζες εξαιρετικά!
Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνουν τα μαλλιά πλουσιότερα και μακρύτερα; Η εντυπωσιακή διαφορά είναι αισθητή σε λιγότερο απο δύο μήνες.

Για τέλεια φόρμα και στυλ. Μπύρα! Είναι εξαιρετικό τονωτικό που βοήθησε πολύ ως μάσκα μαλλιών την γνωστή μας Κλεοπάτρα. Απο τότε μέχρι σήμερα κάνει την δουλειά της υπέροχα! Δοκιμάστε την! Μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα τζέλ και τα προιόντα στυλιζαρίσματος.

Για λάμψη και στιλπνότητα στα ξηρά ή σγουρά μαλλά: Βάζουμε στις άκρες των μαλλιών, ενώ ακόμα είναι βρεγμένα ένα μείγμα ελαίων απο αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο και βούτυρο κακάο για να μυρίζουν υπέροχα και να φαίνονται υπέροχα.

Extra πληροφορίες: Το αμυγδαλέλαιο, είναι εξαιρετικό για τις ρυτίδες των ματιών, για την φροντίδα του σώματος, των χεριών, αλλά και σαν βάση για την δημιουργία δικών σας κρεμών. Μπορείτε να το προσθέσετε μέσα στο σαμπουάν σας, (μερικές σταγόνες) μέσα στο κρεμοσάπουνο για επιπλέον φροντίδα, ή μέσα στην κρέμα σώματος που προμηθεύεστε.

 

—————

Πίσω