Ό,τι τύπο δέρματος και να έχετε, υπάρχουν φυσικές κρέμες καθαρισμού

2013-04-25 23:17

 

 

Ό,τι τύπο δέρματος και να έχετε, υπάρχουν φυσικές κρέμες καθαρισμού

Ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο που σφύζει από υγεία είναι πολύ σημαντικό για την εμφάνιση σας αλλά και για την διατήρηση της νεότητας. Κάτι τέτοιο φυσικά απαιτεί... καθημερινή φροντίδα και περιποίηση, αλλά να είστε σίγουρη πως και αυτό με τη σειρά του θα σας το ανταποδώσει, προσφέροντας λάμψη και ομορφιά.

Οι κρέμες καθαρισμού είναι μια πολύ καλή λύση για να κρατήσετε το πρόσωπο σας όμορφο στην καθημερινότητα του. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε με απλά υλικά, να φτιάξετε τις δικές σας κρέμες καθαρισμού, εύκολα και γρήγορα.

Κρέμα καθαρισμού με λανολίνη (για όλα τα δέρματα)

Θα χρειαστείτε:
- 15 γραμμάρια φυσικό κερί
- 25 γραμμάρια λανολίνη
- 85 γραμμάρια ελαιόλαδο ή λάδι από αβοκάντο
- 25 γραμμάρια αφέψημα από βότανα
- 2 σταγόνες από εσάνς της προτίμησής σας

Ανακατέψτε το κερί με τη λανολίνη και λιώστε τα σε μπεν μαρί. Όταν ενοποιηθούν, προσθέστε το λάδι. Απομακρύνετε τα από τη φωτιά και προσθέστε το αφέψημα από τα βότανα και το μυρωδικό. Ανακατέψτε ώσπου να αραιώσει το μείγμα. Τέλος, φυλάξτε την κρέμα σε ένα καλά κλεισμένο βαζάκι.

Κάθε φορά που θα θέλετε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, απλώστε λίγη ποσότητα από την κρέμα παντού και μετά σκουπίστε με βαμβάκι.

Κρέμα καθαρισμού με λεμόνι (για λιπαρά δέρματα)

Θα χρειαστείτε:
- 25 γραμμάρια φυσικό κερί
- 170 γραμμάρια παραφινέλαιο
- 1 κουταλάκι βόρακα
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Λιώστε το κερί και το παραφινέλαιο μαζί, σε μπεν μαρί και ανακατέψτε περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ενοποιηθούν. Προσθέστε το βόρακα λιωμένο ήδη στο βραστό νερό και συνεχίστε το γρήγορο ανακάτεμα. Απομακρύνετε το μείγμα απ’ τη φωτιά και ανακατεύοντας το θα δείτε πως κρυώνει και γίνεται μια παχύρρευστη κρέμα. Μόλις λοιπόν γίνει κρέμα προσθέστε το λεμόνι, ανακατέψτε για τελευταία φορά και κλείστε την κρέμα καλά σ’ ένα μπουκαλάκι για 2-3 μέρες. Το προϊόν είναι έτοιμο για να καθαρίσει το μακιγιάζ απ’ το πρόσωπο σας.

 

—————

Πίσω